sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Första bakslaget

Publicerad 2016-08-30 08:41:00 i Allmänt,

Idag hade vi sedan inflytt första bakslaget i skolan. Lagom tills det var dags att gå och sova spolades det i en toalett på övervåningen. Wosch vattnet åkte iväg som vanligt. Men nere i hallen kom det ut genom en brunn. Ser ut att vara totalt stopp.

För sent för att göra något åt var det barra att torka upp allt och gå och lägga sig. Idag ska vi kalla in en spolbil som ska få spola alla rören och med kamera kika hur det ser ut.

Hoppas vi inte måste bila upp allt och gjuta in nya rör.

Insperation

Publicerad 2016-08-27 17:34:00 i Allmänt,

Tog frun med mig på en sista resa innan jobb och höst. Häringe slott, en natt i en enormt vacker miljö.
Foto tagit av mig... inte vykort :)
Var även där för att reka lite inför våran salong.
Frukost i biblioteket...
Underbara gardinstänger.
 

Från inget till något

Publicerad 2016-08-27 17:23:00 i Allmänt,

Det fanns ett utrymme i vårat uthus som inte gick att använda. Dörrarna hängde snett och det var bara massor av bråte där inne. Städa ur, hängde om dörrarna, la armering sedan kom denna!
Med milimeter precision fylldes det grusiga golvet med ny fin betong.
Sedan en resa till Muskö utanför Stockholm för att hämta hem en 4-hjuling med plog blad. Nu står sommarens räddare den extra breda gräskliparna redo att lämna över till vinterns hjälte. Plogmaskinen.
 Nu ska det bara innsidan kläs med fina brädor och det slitna gipset i taket slitas ut. Upp med lite hyllor  och förvaring så har vi ett kanon utrymme på 12m2 att förvara våra maskiner.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela