sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

När den ändå var där

Publicerad 2016-07-31 11:23:00 i Allmänt,

Med grävmaskin på tomten kunde man ju schakta bort lite massor så att dörrarna in till uthuslängan gick att öppna fullt ut. Tänk va mycket fortare det går med maskiner än för hand.
 

En jordkulle

Publicerad 2016-07-31 11:15:00 i Allmänt,

På tomten står det en stor jordkulle, undra vad som finns i den? Det stack fram lite plankor på ena sidan. Dags att gräva efter mer skatter. Sonen som älskar alla former av maskiner vart helt lyrisk. Så sitta och titta va helt rätt.
Något döljer sig i jorden
En dörr in i mörkret
En jordkällare!
Bara att städa ut allt, sopa, skura och bygga nya hyllor. Se till att luften börjar flöda som den ska. Sedan kommer all saft, sylt, bär och frukter hamna i våran underbara jordkällare. Tänk va mycket skatter skolan levererar. Vi som alltid velat haft en jordkällare fick en fin, rejäl källare i marken. :)
 
 
 

Masonit

Publicerad 2016-07-31 11:09:00 i Allmänt,

På 1930-talet fick man för sig att stramare och renare linjer var att föredra, så man satt masonit överallt som kunde likna snickarglädje. Dörrar, väggar, tak, allt skulle bli rakt och stramt i den rätta tidsandan. Dörrar var en dyr historia och gjorde fortfarande på måttbeställning av snickerier. Så enklast var bara att klämma på masoniten över befintliga speglar.
Nu när man bor i en gammal skola vill man ju fram den gamla charmen, det är ett gammalt hus, då ska det se ut som ett gammalt hus. Sagt och gjort, lite bräckande med kniv och kofot.
Dags att dra ut spiken, spackla igen alla större skavanker för att sedan slipa och jämna till. Efter det på med ny linoljefärg. Fram med det gamla.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela