sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Trädgårdsarbete

Publicerad 2016-06-29 22:05:41 i Allmänt,

Att behöva kratta mängder av gräs för att komunen inte skött gräsmattan ordentligt under våren är inte alls roligt mitt i flytt- och renoveringskaos. Som tur är var det en alldeles underbar dag och barnen var på sitt allra bästa humör. Det blev en härlig dag då vi kunde njuta av huset tillsammans.
 
 

Ved och mer ved

Publicerad 2016-06-28 00:52:58 i Allmänt,

Det finns tre kakelugnar och två vedspisar sammanlagt i husen idag. Två kakelugnar i Lilla huset och en i Stora huset. Vi vet visserligen inte om de går att elda i dem just nu i dagsläget. Så det kommer bli ett spännande möte med skorstensfejarmästaren när hösten börjar närma sig hösten sen. Men även om de då skulle visa sig vara otäta, så kommer vi att reparera de rökgångar vi vill använda, och då kommer vi kunna elda upp ca en halv skog i rätt alarmande hastighet. ;)
 
Så därför har vi de senaste dagarna, med hjälp av våra kära och (och mycket hjälpsamma) vänner, flyttat ved från det gamla boendet till det nya. Det är bara egna träd från tomten som Fredrik under flera år kapat och staplat till  vedhögar. "Blod svett och tårar" ni vet...
 
Släpkärran har därför lastats med ved både i stekande solsken och i hällande spöregn, för att sen körts till Sevalla där det lastats av flera kubik ved in i nya vedboden. :D
 
Mycket bära och stapla blev det.  Men tanken på sprakande brasor i vintermörkret sen gör det värt det!
 
Eftersom det dessutom fortfarande finns en hel del ved kvar i gamla vedboden, så skojade vi om att i vinter vid julfikat rangordna vännernas placering i närhet till kamminen helt efter hur mycket av vår ved de burit under året:
 
  • Mycket = Nära
  • Lagom = Lagom nära så det blir mysigt, men fortfarande drar jättekllat om fötterna.
  • Lite = Långt ifrån
  • Inget =Skitlångt bort! Typ på förstukvisten!
 
Vad säger ni? Låter det  som motivation till att bära mer ved? ;)

Midsommardagen

Publicerad 2016-06-25 21:12:00 i Allmänt,

Att man i yngre år tillbringade midsommardagen med att "ta igen sig" efter midsommaraftonens festande och sena natt, står i stark kontrast till en midsommardag inför stundande flytt.

Istället för bakispizza och film började vi idag att köra över en del saker och flyttkartonger till husen. Tack vare hjälp av lite familj och lite goda vänner hann det bli ett par lass. Även om det nu står plågsamt klart hur mycket saker man samlar på sig, och som måste bäras vid en flytt. Tur att flyttgubbarna sen tar det vi inte hinner med, för det finns mycket kvar....

Men nu har vi börjat i alla fall! 

Hur det känns när man bär flyttkartong efter flyttkartong:
 
Hur det verkligen var:
 
Och snart blir de fler... :D

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela