sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Övervåningen steg fyra

Publicerad 2017-08-30 19:13:00 i Allmänt,

Golvlister målade, golvet dammsugit och skurat. På med lite mattor för att dölja det fula golvet, in med lite möbler. Nu är alla ytskikt förutom golvet nya och fräscha.
(Dock bara detta hörn klart, massor av dörrar som måste ges kärlek)

Golvet ska tas hand om ett lutet tag, måste hitta ett passande golv som gillas och andas rätt tidsepok. Blir troligen ett massivt furugolv, med någon trevlig behandling. Dock inte bestämt än.
 
Jobbet fortsätter, dags att dölja et stort fult rör till nya köksfläkten.

Äntligen räcken igen

Publicerad 2017-08-30 16:58:00 i Allmänt,

Med färger vars torktider är lååånga tar det många dagar innan trappräckena kunde komma tillbaka. Men nu är dom på plats. Blå-turkos och en fin kontrast mot det grå.
 

Ett hål

Publicerad 2017-08-28 12:28:00 i Allmänt,

Då det någon gång innan vi tog över varit en vattenläcka i ett av sprången har man tagit upp ett hål. Detta mitt i en av väggarna på övervåningen. Det är inte isolerat utanför så tidigare har bara en isolerande skiva ställts för på insidan. Men nu när det är dags att renovera upp övervåningen räcker inte den lösningen riktigt.
Så en skiva kapades till, limmade fast isolering på dess baksida för att på så sätt göra en isolerad lucka.
På med lister för att få det att se ut som en spegel samt att täcka springorna runt om. Vikten för att hålla allt på plats fick bli en gjutjärnsgryta.
Passar bra i hålet.
På med färg på både vägg och lucka.
Nu vänta på att den torkar så att andra lagret kan målas.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela