sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Skapande av ett hem

Publicerad 2017-06-28 16:27:00 i Allmänt,

Skolan är vårat hem men vi vill inte att vårat hem bara ska se ut som en skola. Vi vill att det ska kännas som ett hem men vara en skola, låter kanske snurrigt. Men hemtrevnad i en sal eller att ett trapphus inte ser ut som om det fortfarande ska springa 100-tals barn där.

Så när nu gamla ingången äntligen fick sitt nya ytskikt försvann mycket av den tråkiga känslan och hemtrevnad kom krypande.

Före

Efter
Svåraste rummet jag någonsin tapetserat, element, fönster, trappor samt sju dörrar i samma ytrymme. Även ytterhörn och innerhörn... Phuu klart
 
Sedan bilder från alla fem ingångar. 
 

Vitt och lite mer vitt

Publicerad 2017-06-26 15:53:00 i Allmänt,

Dags att ta sig hand om den mest udda av hallarna. Består av en dubbeldörr ut, en garderob in under trappen, dörren upp för trappen, dörren ner i källaren. Garderoben som är elcentral, dörren in till köket samt dörren ut till resten av huset. Lägg sedan på ett fönster och du får, 8 öppningar samt golvlister som alla ska målas vita. Mycket vitt blir det.
 
Detta för att förbereda inför kommande tapetsering.
 
I morgon blir det taket som ska målas. Sedan kommer äntligen en av våra finaste tapeter upp.

Droppskydd

Publicerad 2017-06-26 15:49:00 i Allmänt,

Vi ville inte ha kakel vid diskmaskinen men behövde ha någon form av droppskydd ändå. Sagt och gjort, vi kontaktade en lokal plåtslagare och för en väldigt billig penning fick vi denna rostfria och syrafasta plåt tillverkad.

Limmade fast den mot väggen och silikonade mot bänkskivan.
Plasrlådor för att hålla den tryckt mot väggen.
 
Sedan bort med plasten och vips vattensäker vägg.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela