sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Vem behöver gymkort när man har möbler?

Publicerad 2017-05-29 20:37:30 i Allmänt,

Igår kväll tändes plötsligt genilampan. Vi ska ju snart få in en kamin i salongen. Och till kaminen ska det läggas in en gnistplåt. Men en liten grej kom vi på som behöver fixas innan det...
Så några sms senare var planen igång. Därför blev det så här:
 
Idag kl. 18.55:
 
 
 
Idag kl. 19.20:
 
Två pers och 25 min, senare var rummet helt tomt.
Och snart får ni se varför. ;)

Kapa björk inför middag

Publicerad 2017-05-29 01:09:00 i Allmänt,

Idag skulle det, förutom att det sattes lite lister och golvsocklar, bjudas på middag för gäster på kvällen. Så schemat var redan ganska pressat när det lite oväntade hände: en björk behövde bli ved...
 
Med ett brak hade en björk på vår tomt nere mot vägen gått av i blåsten, och lagt sig rakt över vägen och stoppade mycket effektivt all trafik!
Men som tur var är det i Sevalla vi bor, och de fantastiska grannarna kom till undsättning med motorsåg och traktor med balklo. De lyckades flytta undan björken från vägen så bilarna kunde passera igen, och dessutom räddade de vårt staket från att bli mos! Dagens hjältar!
 
Så när vi i skolan lite senare såg vad som hänt, då var det bara att avbryta alla middagsförberedelser och börja motorsåga upp en björk nere i diket och släpa in det på tomten så vägen blev städad igen. Puh! Inte riktigt vad vi räknat med. 
Men, bonusen är att vi nu fick lite mer björkved. ;)
 
Och en supergod trerätters indisk middag blev det också. =D
 
Ovan: Björken var rätt murken inuti där den gick av. Kändes lite som en diskvamp.
 
Ovan: En hög med björk.
 
 
Ovan: Not dead yet!'

Snabbt och enkelt

Publicerad 2017-05-27 23:11:00 i Allmänt,

Den nyinköpta garderoben kunde äntligen sättas ihop. Med taken på att tapetsera rummet tog två timmar. Eller att bygga in nya dörrar där det suttit för små tog tre så borde en Ikea garderob gå ganska fort.

Nej det gjorde det inte. Började kl 10 och efter endast en kort paus för brunch så var den inte klar kl 17.

Men någon timmes arbetande dag två och denna kollon stod på plats. Den är 236cm hög och 175cm bred så den sväljer en massa kläder och med många smarta lösningar.

Före
 
Efter
 
Öppen
Automatisk tänding är ruggigt smidigt.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela