sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Leta golv i Lilla Huset

Publicerad 2018-08-08 21:05:15 i Allmänt,

Undrar vad alla andra gör när värmen på 35 grader återvände idag, vi började skattjakten i det som ska bli sovrum i Lilla Huset vi! ;)
 
Det har under många år legat en blå och nu ruggigt äcklig heltäckningsmatta där.
 
 
 
Den var nog rätt osanitär redan många år innan vi flyttande in. Så vi hoppas att det ska finnas något trevligt golv under den istället. Men man vet aldrig så noga veta... Det kan lika gärna ligga bara bjälkar eller ett rågolv under. Det är charmen med att renovera gamla hus. ;)
 
Nåväl, tömma rummet och riva bort mattan. Kvar blev en massa fastlimmat grått skumgummi som gjort mattan mjuk. Det behövde skrapas bort, och då hittade vi golvspån. Inget spår av något golv än så länge dock, inte äns längs kanterna av rummet.
 
När sen kofoten inte rådde på spånskivorna kom sågen fram. Vi måste ju få se vad som ligger under, och om det är värt att bryta upp allt. Så fram med handklingan och skära upp ett titthål!
 
Hurra! Ett plankgolv!!! =D
 
 
Slitet och väl gömt, men det fanns ett trägolv där. Gamla skolan levererar igen. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela