sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Gåva

Publicerad 2018-06-30 17:01:00 i Allmänt,

Vi fick en vällingklocka i gåva, så himla fin. Funkar perfekt att kalla in barnen när dom är ute. Charmig och så blank.

Gammalt är fint, men ack så tungt

Publicerad 2018-06-30 16:57:00 i Allmänt,

I stora dotterns rum har vi använt två enorma skåp som kom med skolan, dessa två har agerat rumsavdelare så det 70m2 stora rummet skulle kännas mindre och trevligare för en 11-åring.

Men nu ska vi renovera detta rum och stycka upp det till, tre barnrum och ett litet förråd. Då kan det inte stå två skåp av den största versionen jag sett.

Så det ena fick flyttas ut i salongen och bli porslinsförvaring.

Det andra fick vänta någon dag men står nu i lilla huset, i väntan för att biblioteket ska bli klart.
Tunga och i massivt trä, men ack så fina.

Akut

Publicerad 2018-06-30 16:53:00 i Allmänt,

Trots våra 600m2 hade vi inget gästrum, panik folk ville sova över. med barn och allt, vart skulle dom bo då? Gula rummet i lilla huset var tänkt som blivande hemmagym, men som allt annat har det fått vänta då det alltid funnits mer vitala saker att fixa på huset. Så rummet var fyllt med lådor från golv till tak. Helt belamrat.

Bara att kavla upp ärmarna och börja bära. Några timmar senare efter en dammsugning och letandes efter passande möbler i alla gömmor stod ett rum färdigt.
Gästrummet. Välkommen, ska tapetseras och piffas lite till men det tar sig. Från lådhav till sovgemak.

Till bloggens startsida

Prenumerera och dela