sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Oj vad hände här?

Publicerad 2018-11-22 11:40:23 i Allmänt,

Jaha då kom det en leverans från IKEA, en liten rackare på 50 kolin. Dags att återigen ta tag i saker och skapa ett nytt rum. Vårat dressing room ska äntligen bli av. Ska bli så skönt att slippa leva i kappsäck. Har haft fyra olika byråar för mina kläder. Har haft fyra olika sovrum sedan vi flyttade hit.
 
Det som är så enormt skönt nu är att det inte är press längre. Allt vi behöver finns, allt funkar, vi är på den sidan om allt som är när man får njuta av slitet.
 
Dags att få upp dessa paket dock... Njuter av tanken när det blir klart, att få hänga upp mina kläder.
 
 

Masonit

Publicerad 2018-11-19 14:33:12 i Allmänt,

Som de flesta andra dörrar har dom enorma dörrarna brevid skjutdörrarna som separerar salong med de nya barnrummen klätts i masonit. Detta för att få bort den almoge-stil medböljande linjer och speglar. På alla tidigare dörrar har allt under masoniten varit intakt. Enkelt att spackla lite sprickor och måla om.
 
Men inte på den här dörren. På ena sidan har man helt plockat bort listerna. Bara på en sida dock? Så nu för att få tillbaka den äldre stilen på båda sidor måste nya lister runt spegeln byggas.
 
Tunga rätt i mun när man ska hörnsåga listerna.
Inte nog med att man tagit bort listernma så har man täljt/yxat ut mitten stagen. För att få plats med masoniten. Här blir det till att fylla med snickerispackel och slipa ner det. Allt för att få en enhetlig-look och att rädda det gamla.
 

Årdning och reda, ett till steg på vägen

Publicerad 2018-11-07 11:50:10 i Allmänt,

Så nu när vi fått klart rummen till barnen och alla deras saker har hamnat på plats i deras rum, då är det dags för de vuxnas saker att hamna rätt. Så en klädkammre/skrubb/föråd byggdes i slutet på barnens korridod. Men en 2*2m kub med 3,2 meter till taket behöver någon form av system för att kunna utnyttjas.
 
Så en runda till IKEA och sedan fram med vattenpass och skruvdragare.
 
Första hyllorna på plats
Två av tre väggar fyllda. Men det fans inte fler hyllor på IKEA i rätt storlek. Så fortsättning följer.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela