sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Långt liv, lika många epoker

Publicerad 2018-11-05 13:56:56 i Allmänt,

Då skolan är sedan 1860 så har tränder kommit och gott, allt från 70-tales enkla lösningar till 90-talets billiga enkla och låga kbalitet. Sedan går man länge tillbaka, runt 20-talet då hittar vi funkis eran. Där teak handtagen kom till skolan. Stora delar av skolan har dessa teak handtag på innerdörrarna. Men vissa är äldre och några betydligt nyare. Detta gör att om man ska gå från källaren upp till vinden så tar man i fem olika typer av handtag.
 
Nu är det stora delarna är klara, så som att vi har ett kök och att det fins dusch, då är det dags för dom mindre. Hantagen ska bytas ut, men inte bara kasta allt och smacka upp nytt. Nej vi vill fortsätta med de fina handtagen i teak. Samma som sitter på de nya dörrarna i barnens korridor.
 
Sagt och gjort, fram med skruvmejslar, bort med massa olika lösningar, upp med nyproducerade handtag tänkta till byggnadsvård. Alltså i samma stil, samma storlek och samma material som förr.
 
Kvalitet men nytt.
 
Ett kort bleck som bytts ut någon gång före våran tid.
Ett nytta på plats, dags att spackla och måla dörren också
Några av de många hantagen som idag blev bytta. Moderna från 90-00tal, det med runda bleck. Ett slitet gammalt helt i metall, som blev utbytta till handtag från en annan dörr som hade finare fast samma modell. 60-80tals plast, ett av få handtag som inte är bakelit utan plast.
Platt i ren metall, en källardörr.
Hammrat handtag, ett av de äldre hantagen, före funkisen.
 
Här är två handtag som är nya men där det gamla blecket har fått sitta kvar. Allt för att bevara skolans charm och karaktär.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela