sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Mjukt om fötterna

Publicerad 2018-10-30 14:35:44 i Allmänt,

Så var det då äntligen dags att få vidare med vårat kommande dressing room (som vi kallade walk-in-closet, men fick skäll av mäklaren då det var för stort). Idag kom mattan, samt en flink mattläggare. In med det enorma åbäket som väger och är långt. Men det gick att få in det, med nöd och näppe.
 
 
Sedan en timme senare låg den på plats, mjuk och fin, med en grön/turkos ton, som har ett glans/metallic sken.
Nu saknas det bara garderober för att förvara alla kläder i, även de fem kartongerna som inte ens har fått plockas upp då det inte funnits plats förens nu. Enorma hus, då det är skola, men väldigt få garderober och ytor att stoppa allt. Men det tar sig, ett föråd byggt, tre garderober till barnen, en stor i hallen och snart en hel vägg, eller snare tre väggar fyllda.
 
Fortsättning följer.

Kylan kommer, brasa på gång

Publicerad 2018-10-29 16:47:16 i Allmänt,

Då det lilla huset är aningen kallare än det stora, kan vara förluster i kulverten eller att alla element i hela huset har saker framför sig då det ligger lite efter i renoveringen. Men nu blir det nya källor för värme.
 
Tätning av tre pipor, så att skorstenen blir som ny igen. Detta blir den tredje skorstenen vi renoverar, men ack så värt med eldstäder. Mysfacktor och unerbar värme.
 
Men det är et skitigt göra, med damm och kladd. Men det kommer bli enormt fint med de två kakelugnarna som redan fins samt instalation av en nyare kamin av äldre utseende.
 
Arbetsbil på plats igen.
Sedan ner med takpannor så de kan klättra på utsidan, på så sätt blir det inte lika smuttsigt inne.
Håltagning för att kunna glidtäta hela insidna av piporna.
Snart kommer det knäppa och spraka mysigt i edlstäderna även i det lilla huset.
 

Vi kör en gång till, lika bra

Publicerad 2018-10-29 16:41:02 i Allmänt,

När komentaren kom "Den fulaste dörren i hela huset är dörren mellan spa och våra kommande dressing room". När den kom kunde vi ju inte ha det så. Fram med färgen igen, börja morgonen tidigt med sackel, en timme senare slipning, strax efter det måla. Sedan hinner färgen torka mot eftermiddagen och ett lager hinner på igen, det hinner inte härda men är inte kladdigt när barnen kommer hem.
 
Före och efter bilder.
 
Det är alltid mer gult än man kan ana, när första lagret vitt kommer på så ser man skillnaden.
Några barn från tiden det var skola som försökt försköna dörren.
Första lagret på, aningen flammigt men mycket bättre.
Färdigt, beslagen på och målad två gånger. Spegeldörrarna behöver tre lager men en slät dörr behöver bara två.
Lite polermedel på de gamla bläcken så blev de som nya. Ett klart (det högra om man inte ser det)
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela