sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Lite vila, dags igen

Publicerad 2018-10-27 19:46:26 i Allmänt,

Efter några veckors vila så var det dags igen. Nu har barnen flyttat in i sina rum och det rummen de båda delade på innan flytten ska nu äntligen bli vårat dressing room. Men då mattan som låg där innen, en enorm persisk matta, inte nådde ända vägen ut till väggarna fick det bli en ny lösning. Vi ville inte ta fram de gamla trägolven och slipa dem då det blir lite kyligare. Så nu är det bestämt, en heltäckningsmatta får det bli, varm och mysigt att kliva ut från duschen eller sovrummet på. Kunna mysa ner fötterna i.
 
Men för att detta ska kunna hända måste ju allt annat ut ur rummet. Kartonger som ska packas upp i det nya rummet, massa kläder som tvingats lega begravda sedan vi flyttade in. Detta för det inte har funnits någon vettig garderob. En skola har inga garderober. Möbler står nu på korsan och tvärsan, i sovrum, hall och annan hall.
 
Men vi är redo för att lägga mattan, eller snarare nästan. Dörren som går in från sovrummet har ju fortfarande kvar sin fula massonit. Så dags att klä av henne och ta fram de vackra formerna och speglarna. Dock så var dörren i två färger, ena sidan brun och den andra bege-grön.
 
Masoniten är spikad direkt i dörren med massor av spikar.
Andra sidan med sin bruna färg, här hade man hängslen och svångrem. Både spikat och limmat fast masoniten.
Möbler som får bo i svorummet, den vita byron ska säljas och hörnskået ska tillbaka in. Får bli viktiga papper och medicin-skåp.
Mycket spackel fick det bli för att jämna ut både färglager som spruckit. Sedan ska alla spikhålen fyllas.
Lager ett med färg, nu torka, sedan på med ett lager färg till i morgon, mattan ska in på tisdag, idag lördag. Så det måste bli klart så man inte kladdar på den nya mattan eller måste hänga av dörren.
Kul att det händer lite igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela