sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Plötslig händer det något spännande

Publicerad 2018-09-29 19:42:12 i Allmänt,

Så helt plötsligt ringde det på dören, "Hej, vi är här för att sätta upp din internetdosa". Japp ett steg närmare fiber, riktig uppkoppling. Att ha levt med 4G modem, strypt med begränsad mängd data i snart nio år är en plåga vi inte önskar på ens våran värsta fiende. Men nu är det nära, någon månad till och allt fiber är inblåst i rören oh redo för att användas. Samma hastighet som dom som bor i lägenhet i stan. ÄNTLIGEN
 
Så sitter den där och lyser med sitt gröna sken, så mysigt!
 

Nya tag, trösklar

Publicerad 2018-09-29 19:37:22 i Allmänt,

Efter golvslipning har det varit segt att släpa fram allt och komma igång, men så infann sig lite motivation helt plötsligt. Så trösklarna plockades fram.
 
Förborra och försänka. Allt för att slippa fastna med strumpor i elaka skruvar. Sedan mässingsskruv för att matcha skolans annars stora mängd just mässing.
På plats
Helheten
 

Tre fungerande eldstäder

Publicerad 2018-09-29 19:33:12 i Allmänt,

 
Så var det äntligen höst, stora hus och lite ruggig luft, då får man äntligen göra det man väntat på sedan vintern. Man får börja elda igen. Badrummet, salongen och sovriummet änsålänge har fungerande eldstäder men tre till är på gång.
 
Först fälla, sedan kapa, sedan klyva, sedan stapla, sedan torka ett år, sedan bäras och läggas bakom dörren, sedan bäras in, sedan tända och njuta. En brasa värmer mer än en gång.
 
Ett litet lager bakom dörren
Badrummet i ett bad
Salongens jätte
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela