sevallaskola.blogg.se

Vi har köpt en skola, en gammal skola. Från 1860 som är i behov av färg, spackel och massor av TLC. Men vi tre kommer få den i skick, detta kommer bli en resa värd att följa.

Som vi har väntat

Publicerad 2019-01-25 13:07:16 i Allmänt,

Efter 9 år på landet, efter att ha lämnat stadsnätet och fiberuppkopplingar, så är vi äntligen tillbaka på internet. År med att surfa via gamla NMT när, skakaiga gsm och 4G, med strypt bandbredd och maxad surf.
 
Änligen har vi lämnat denna stenålder bakom oss och sitter nu med rikgig fiber, åter igen i stadsnätet.
 
Internet på riktigt. Alla i familjen kan streama samtidigt, vi få se på hur mycket film och ladda ner hur mycket vi vill (från lagliga medier som steam).
 
Så ofantligt skönt att det är svårt att beskriva det med ord!

Skurken i "kallt-inne-dramat"

Publicerad 2019-01-20 16:33:37 i Allmänt,

Senaste tiden har det varit väldigt kyligt inomhus. Runt 17 grader på dagen, och ända ner till runt 13 grader på mornarna. Så det har varit tofflor och tjocktröjor på, och eld i kaminerna.
 
Det som varit lite knepigt var att ingen kunde minnas att det varit så här kallt inne under förra vintern. Inte ens när det var kallare ute än det är nu! Konstigt...
 
Så idag körde i en felsökning. Och det tog tack och lov inte lång tid innan vi hittade felet, och skurken i dramat:
 
Jadå, det var gåsen som satt värmen ur funktion i två hus! För om man är en gås, så är en mask förvillande lik en kabel till temperatursensorn till  värmesystemet.
 
Men 10 min fix senare, så är en nödlösning gjord, och värmen stiger i husen igen. =)
 
Så just nu ligger inte gåsen på favoritlistan precis. ;)
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela